gedichtenlaboratorium van special arts

Schrijf gedichten in 10 stappen met uitleg en handige extra's

een gedicht in tien stappen met uitleg over de werkwijze per stap

workshops

workshops Samen aan de slag met poëzie

Basisworkshop: het Gedichtenlaboratorium in gebruik
door Blindschelders & Raadsman i.s.m. Special Arts (eerstvolgende datum is 6 oktober 2018)

In deze training maak je kennis met de werkwijze Taalvorming. Je leert via welke stappen je op een laagdrempelige wijze tot een poëtische tekst komt en vooral op welke manier dat kan bijdragen aan taalontwikkeling.

Eerst ervaar je de werkwijze zelf: via tien eenvoudige stappen schrijf je een verrassend gedicht. Naar aanleiding daarvan reflecteren we in de groep en in subgroepjes uitgebreid op het wat en hoe van die stappen. Tenslotte onderzoeken we het waarom: wat is er zo belangrijk aan taal, waarom gedichten en waarom op deze manier?

Aan het einde van de dag kun je een klein groepje aan het schrijven zetten en begeleiden bij hun proces. Je weet ook waarom Taalvorming belangrijk is en hoe dat op een eenvoudige manier kan. Eventueel kun je werkvormen uit de Taalvorming inzetten in je eigen taallessen of in de gebruikte taalmethode. In ieder geval voel je je vrijer poëzie te gebruiken om de taal van leerlingen en cliënten op een speelse, laagdrempelige wijze te versterken.

Je kunt je nu inschrijven voor de workshop op 6 oktober via dit formulier.


Verdiepingsworkshop: van het Gedichtenlaboratorium naar meer
door Blindschelders & Raadsman i.s.m. Special Arts.

Na de basisworkshop heb je ervaring opgedaan in het schrijven van gedichten met je leerlingen, cliënten of bewoners. Nu begint het echte werk: wat doe je als iemand steeds fouten maakt? En: mag je teksten van een ander veranderen? Wat doe je als iemand heel snel klaar is?

In de verdiepingsworkshop besteden we veel aandacht aan je eigen ervaringen en leervragen. Daarnaast leren we je nieuwe vaardigheden aan, bijvoorbeeld: wat maakt poëzie tot poëzie en hoe kun je een tekst verbeteren zonder je eigen smaak of mening door te drukken. We oefenen met elkaar en wisselen best practices uit.

In de middag zullen we ook aandacht besteden aan manieren waarop je Taalvorming kunt implementeren in het programma van je school of instelling. Daarvoor nodigen wij ervaringsdeskundigen uit.

In 2017 zijn er in het kader van Het Andere Gedicht meer workshops voor begeleiders en leerkrachten.
Data: volgen


Plezierige Poëzieworkshop
door Ron Goud i.s.m. Special Arts

In korte tijd weet Ron Goud prachtige gedichten bij mensen met een beperking naar boven te halen. De onderwerpen in de workshops worden in overleg gekozen.
Lees meer over zijn werkwijze


Ik ben geinteresseerd in de workshops, neem contact met mij op:


Meerdere opties mogelijk*